Personeelsgeschenk, Verjaardag, Klantenverhaal, Waardering

Bavet verwent: het favoriete verjaardagscadeau voor élke collega

- Isabel

Een heerlijke spaghetti bowl in een rock’n roll kader, dat is Bavet. Voel jij al een hongertje opkomen? Omdat wij onze culinaire horizonten ALTIJD willen verbreden (de liefde gaat tenslotte door de maag) trekken we richting Bavet, want daar hebben ze de beste spaghetti, net na die van je (groot)moeder. En een mooie visie op hoe je je medewerkers persoonlijk waardeert.

www.guyhouben.com_bavetmaastricht_fullres-138We praten met Leontien Devos, verantwoordelijk voor hr en Anouk Catteeuw, die marketing onder haar vleugels heeft. Anouk: “wij zijn een hospitality bedrijf. Bij ons kom je om lekker te eten en iets te beleven: eigenwijs, rock-‘n-roll, met een hoek af, zo kan je ons best omschrijven. Het kloppende hart van het hele verhaal zijn onze mensen, in hun talenten geloven we super hard.”

Leontien: “we rekruteren onze ‘Baveteers’ dan ook puur op attitude. Het zijn warme mensen die gastvrijheid ademen, teamplayers, die voor hun collega’s door het vuur gaan, en proactieve go-getters, die actief meedenken met ons merk. Horeca-ervaring is niet noodzakelijk, we hebben voldoende kennis in huis om mensen een mooi leertraject te bieden.

Als je medewerkers je belangrijkste activa zijn, dan is het logisch dat je goed voor hen zorgt en hen waardeert. Regelmatig dank je zeggen bijvoorbeeld, dat doen we zo persoonlijk mogelijk. Met een handgeschreven kaartje, een fysiek bedankje - alhoewel dat nu een beetje moeilijker is - of met een cadeautje. Dat doen we in het onboardingsproces, maar evengoed bij het offboarden. Ja, ook afzwaaiende medewerkers bedanken we, zelfs als wij als werkgever het initiatief van het ontslag nemen. We plannen een persoonlijk exitgesprek en voorzien een kleine attentie als dank. Hiermee waarderen we de persoon, en niet louter de werknemer, voor zijn bijdrage aan ons bedrijf.”

A very Happy Birthday

De meest persoonlijke dag van het jaar, daar zijn Leontien en Anouk het unisono over eens: de verjaardag. Anouk: “de enige dag in het jaar die helemaal van jou is. Het is dus hét moment om als Bavet onze medewerkers hoogst persoonlijk in de bloemetjes te zetten.

“Wij zijn een heel divers bedrijf. Een ‘one size fits all verjaardagscadeau’ is daarom heel moeilijk. Want wij willen iedere medewerker zijn favoriete cadeau geven. Geef toe, wat is er leuker dan een cadeau te ontvangen dat hen helemaal op het lijf geschreven is?”

_DSF7711

“We leerden Kadonation dan ook op het ideale moment kennen.

 

Enter de Kadonation Cadeaubonnen

Leontien: “de cadeaubonnen van Kadonation bieden flink wat voordelen voor Bavet. Ze zijn geldig in een groot aantal winkels, iedereen vindt zijn gading, of het nu een product is of een beleving. De geschenkbonnen vervallen ook niet. Ten derde: onze grootste logistieke uitdaging is het cadeau op de juiste dag bij de jarige krijgen. Met de digitale bon hoeven we ons daarover geen zorgen meer te maken. En tenslotte, we kunnen een persoonlijke boodschap toevoegen. Dat is belangrijk voor ons, gezien we het cadeau wel speciaal voor die specifieke medewerker schenken. We zorgen altijd voor een super persoonlijk bericht.”

“Met de hulp van het cadeauplatform Kadonation Select vergeten we bij Bavet ook geen enkele verjaardag meer! We kunnen per verjaardag de bonnen in een paar klikken bestellen en houden een goed overzicht van wat we maandelijks aan cadeaus geven. Dat is ook boekhoudkundig een grote troef.”

Waardering tonen is nu meer dan ooit nodig

Anouk: ”we leven anno 2021 in zeer vreemde tijden. De befaamde Bavet-ervaring kunnen we in onze restaurants al een tijdje niet aanbieden. Mensen eten thuis hun spaghetti op. Onze collega’s ontvangen geen klanten, er is geen direct contact. Hun rol beperkt zich tot bereiden en verpakken. De warme en leuke elementen zijn uit de rol van onze ‘hospitality heroes’ verdwenen. Dat maakt de waardering en erkenning voor hun inzet meer dan ooit nodig.”

“We bezoeken regelmatig onze restaurants en dan voelen we wel aan als er wat extra nodig is. Dan stuurt onze CEO Peter Van Praet een handgeschreven kaartje. Of we selecteren een tof cadeau dat bij de gelegenheid past. Een mooi verzorgingspakket op het einde van het jaar bijvoorbeeld, omdat de boog al zo lang gespannen stond. Of een pakket met alcoholvrije gin, om het nieuwe jaar goed in te zetten samen met de familie. Via onze employee survey houden we op een objectieve en anonieme manier de vinger aan de pols en evalueren we onze acties.”

visuals carrousel lp_KDN select_

Hoe jouw medewerkers waarderen zonder gedoe?
 
Kadonation Select is hét cadeauplatform om je medewerkers te waarderen via een persoonlijk geschenk, op die momenten die er toe doen. Je houdt bovendien altijd overzicht over je bestellingen, de uitgaven per gelegenheid, per gebruiker en per periode. En met de ingebouwde automatische 'Happy Birthday Service' vergeet je geen enkele collega meer!
 
Wens jij ook jouw medewerkers te waarderen op hun verjaardag? Met onze handige digitale gids met concreet stappenplan doe je dit zonder gedoe.
 
Stappenplan_LR Download gids met stappenplan

Over Bavet
 
Bavet is een collectie spaghetti restaurants, met op dit moment 13 zaken op de teller. Deze zijn gevestigd in verschillende Vlaamse centrumsteden en in het Nederlandse Maastricht. Elke zaak ademt een eigen, authentieke sfeer die past bij het pand waar ze gevestigd zijn.
 

Waarom kiezen voor Kadonation?

Bij Kadonation geloven we in twee dingen: waardering en eenvoud. Waardering, want we vinden dat je werknemers verzorgen enkel voordelen meebrengt voor iedereen. Eenvoud, want we vinden dat geschenken geven ook voor bedrijven een pak efficiënter en schaalbaarder kan. Daarom bouwden we een innovatief gratis platform: Kadonation Select. 

  • Stel in geen tijd een slim waarderingsbeleid op
  • Verras je medewerkers met de leukste geschenken. 
  • Geen wildgroei meer binnen je organisatie.
  • Geen ellenlange zoektocht naar het juiste geschenk. 
  • Wel overzicht, en steeds onvergetelijke attenties binnen handbereik. 

Het beste van alles: Kadonation Select is volledig gratis. Waar wacht je nog op? 

Probeer het nu uit

Blogvisuals-4