Gelegenheden, Verjaardag

Happy Birthday? Geef je werknemer een geschenk op zijn verjaardag!

- Isabel

Hiep, hiep, hoera! Een werknemer viert zijn (werk)verjaardag. Het ideale moment om de jarige werknemer eens extra in de bloemetjes te zetten. Misschien heb je er wel al aan gedacht om de werknemers te waarderen op hun (werk)verjaardag, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen. Weet je bijvoorbeeld niet goed wat te geven? Of ben je bang om iemand te vergeten? Uit onderzoek* blijkt dat het meest populaire cadeau de cadeaubon is. Met de Happy Birthday service van Kadonation wordt een verjaardags-cadeaubon geven alvast kinderspel. 

4 op 10 werknemers zou graag (werk)verjaardagscadeau krijgen

Na de feestdagen en pensionering, is de (werk)verjaardag het moment bij uitstek waarop werknemers graag een attentie van de werkgever krijgen. Toch ontvangen ze meestal geen verjaardagscadeau. Dat blijkt uit onderzoek van Kadonation: 37% van de werknemers wenst een attentie van de werkgever op hun werkverjaardag (jubileum) en 42% op hun verjaardag. Jammer genoeg krijgt slechts een op tien die ook effectief. De (werk)verjaardag blijft een speciale dag en hierop inspelen als werkgever net op die dag extra waardering te tonen voor werknemers loont dan ook echt de moeite.

Naast de (werk)verjaardag zijn er nog veel meer momenten waarop je werknemers kunt waarderen. Benieuwd naar welke momenten jouw werknemers het belangrijkst vinden? Download dan onze white paper. 

Naar de white paper

dilyara-garifullina-gK297xpY6os-unsplash (1)

Geef eens... een cadeaubon

Maar wat geef je iemand op zijn of haar verjaardag? Het meest populaire cadeau is de cadeaubon, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 7 op 10 Belgische respondenten geeft aan bij voorkeur een cadeaubon voor verschillende winkels willen ontvangen. Het grootste voordeel van zo’n cadeaubon is dat hij besteed kan worden zoals de werknemer zelf wil.

 


 

Happy Birthday Service zonder zorgen! 

Dat attenties op de werkvloer een belangrijke impact op de werksfeer en motivatie hebben, is bij de meeste werkgevers wel geweten. Werknemers voelen zich meer gewaardeerd wanneer ze een attentie ontvangen en voelen zich daarom gelukkiger op de werkvloer. Bij Kadonation merken we dat er veel bereidheid is bij bedrijven om hun werknemers te waarderen op privé-momenten zoals (werk)verjaardagen, maar dat werkgevers het vaak niet doen uit angst om iemand te vergeten. Bovendien zorgt het ook voor extra maandelijkse workload om de jarigen een geschikt cadeau te geven. Klinkt dit herkenbaar? Dan is Kadonation Select misschien wel de oplossing! 

Met onze ‘Happy Birthday service’ via het cadeauportaal Kadonation Select nemen wij deze taak uit handen. Zo hoef jij je als werkgever geen zorgen meer te maken dat je per ongeluk iemand vergeet. De Kadonation cadeaubon kan bovendien bij meer dan 1000 winkels besteed worden, dus er is voor ieder wat wils!

Wil jij je werknemers ook een onvergetelijke verjaardag bezorgen en wil je meer weten over de Happy Birthday Service?

 

Boek hier een afspraak voor een demo

 

* Onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting in opdracht van Kadonation bij 1.000 Belgische en 1.000 Nederlandse werknemers, feb 2021.