Gelegenheden, Verjaardag

Happy Birthday? Geef je werknemer een geschenk op zijn verjaardag!

- Isabel

Hiep, hiep, hoera! Een werknemer viert zijn (werk)verjaardag: het ideale moment om de jarige eens extra in de bloemetjes te zetten. Misschien dacht je er wel al aan om je medewerkers te waarderen op hun (werk)verjaardag maar wist je niet goed hoe je daaraan moest beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je van niemand de verjaardag vergeet? Wat geef je (en wat niet)?

Vier op de tien werknemers zouden graag een (werk)verjaardagscadeau krijgen

Na de feestdagen en voor een pensioen, is een (werk)verjaardag het moment bij uitstek waarop werknemers graag een attentie van de werkgever ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van Kadonation*: 37% van de werknemers wenst een attentie van de werkgever op hun jubileum en 42% verlangt dit op hun verjaardag. Jammer genoeg krijgt slechts één op de tien werknemers die attentie. Het jubileum en de verjaardag blijven echter speciale gelegenheden, en een uiting van je waardering loont dan ook echt wel de moeite.

Naast de (werk)verjaardag zijn er nog veel meer momenten waarop je je medewerkers kan waarderen. Benieuwd welke gelegenheden jouw werknemers het belangrijkst vinden?

Naar de white paper

dilyara-garifullina-gK297xpY6os-unsplash (1)

Geef eens... een cadeaubon

Wat geef je nu voor iemands verjaardag? Het populairste geschenk is de cadeaubon, zo blijkt uit het onderzoek. Zeven op de tien geeft aan liefst een cadeaubon te ontvangen, die inwisselbaar is bij verschillende winkels. Het grootste voordeel hierbij? Je medewerker kan je geschenk besteden naar wens. 

 


Een Happy Birthday zonder zorgen! 

Dat attenties op de werkvloer een belangrijke impact hebben op de werksfeer en motivatie, is bij de meeste werkgevers wel geweten. Je team voelt zich gewaardeerd wanneer je hen verrast met attenties en staan daarom gelukkiger op de werkvloer. 

Bij Kadonation merken we dat er wel bereidheid is bij bedrijven om hun werknemers te waarderen op momenten zoals een verjaardag, maar dat dit vaak niet uitgevoerd wordt uit angst om iemand te vergeten. Daarnaast zorgt dit voor een extra maandelijkse workload om voor de jarigen een geschikt cadeau uit te kiezen. Klinkt dit herkenbaar? Dan is Kadonation Select misschien wel de oplossing! 

In één klik een origineel personeelsgeschenk op maat, voor élke gelegenheid: dat biedt ons platform je. Die frustrerende zoektocht, de organisatie, en de administratie achteraf? Die nemen wij voor onze rekening. Door de automatische koppeling met je werknemersbestand is iemand vergeten bovendien volledig verleden tijd. En het beste van alles? Kadonation Select is volkomen gratis.

Benieuwd wat ons platform voor jouw team allemaal kan betekenen? 

Ontdek Kadonation Select

* Onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting in opdracht van Kadonation bij 1.000 Belgische en 1.000 Nederlandse werknemers, feb 2021.