Terug naar overzicht
Geschenkinspiratie

Happy Birthday? Geef je werknemer een geschenk op zijn verjaardag!

Door Silke
28 jul 2022

Hiep, hiep, hoera! Een werknemer viert zijn (werk)verjaardag: het ideale moment om de jarige eens extra in de bloemetjes te zetten. Misschien dacht je er wel al aan om je medewerkers te waarderen op hun (werk)verjaardag maar wist je niet goed hoe je daaraan moest beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je van niemand de verjaardag vergeet? Wat geef je (en wat niet)?

Vier op de tien werknemers zouden graag een (werk)verjaardagscadeau krijgen”

Na de feestdagen en voor een pensioen, is een (werk)verjaardag het moment bij uitstek waarop werknemers graag een attentie van de werkgever ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van Kadonation*: 37% van de werknemers wenst een attentie van de werkgever op hun jubileum en 42% verlangt dit op hun verjaardag. Jammer genoeg krijgt slechts één op de tien werknemers die attentie. Het jubileum en de verjaardag blijven echter speciale gelegenheden, en een uiting van je waardering loont dan ook echt wel de moeite.


Geef eens… een cadeaubon

Wat geef je nu voor iemands verjaardag? Het populairste geschenk is de cadeaubon, zo blijkt uit het onderzoek. Zeven op de tien geeft aan liefst een cadeaubon te ontvangen, die inwisselbaar is bij verschillende winkels. Het grootste voordeel hierbij? Je medewerker kan je geschenk besteden naar wens. 

Een Happy Birthday zonder zorgen! 

Dat attenties op de werkvloer een belangrijke impact hebben op de werksfeer en motivatie, is bij de meeste werkgevers wel geweten. Je team voelt zich gewaardeerd wanneer je hen verrast met attenties en staan daarom gelukkiger op de werkvloer. 

Bij Kadonation merken we dat er wel bereidheid is bij bedrijven om hun werknemers te waarderen op momenten zoals een verjaardag, maar dat dit vaak niet uitgevoerd wordt uit angst om iemand te vergeten. Daarnaast zorgt dit voor een extra maandelijkse workload om voor de jarigen een geschikt cadeau uit te kiezen. Klinkt dit herkenbaar? Dan is Kadonation Select misschien wel de oplossing! 

  • Stel in geen tijd een slim waarderingsbeleid op
  • Verras je medewerkers met de leukste geschenken. 
  • Geen wildgroei meer binnen je organisatie.
  • Geen ellenlange zoektocht naar het juiste geschenk. 
  • Wel overzicht, en steeds onvergetelijke attenties binnen handbereik. 

Het beste van alles: Kadonation Select is volledig gratis. Waar wacht je nog op?

* Onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting in opdracht van Kadonation bij 1.000 Belgische en 1.000 Nederlandse werknemers, feb 2021.

Checklist

Stappenplan verjaardag

Je medewerkers waarderen op hun verjaardag, waarom en hoe doe je dit efficiënt? Onze digitale gids met stappenplan helpt je op weg.
Ga naar het verjaardag stappenplan

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.