Personeelsgeschenk, Gelegenheden

Hoe geschenken aan personeel fiscaal aftrekbaar maken?

- ìsabel

Werknemers zijn het kloppend hart van elk bedrijf en moeten gekoesterd worden. Meer en meer privé- en overheidsorganisaties nemen initiatief om hun aantrekkelijkheid als werkgever te verbeteren. Persoonlijke waardering speelt hierin een grote rol.Bovendien bieden personeelsgeschenken een ideale mogelijkheid om de lonen van jouw werknemers te optimaliseren.

dag van de medewerker-1

Er zijn verschillende gelegenheden waarop een geschenk mag gegeven worden die fiscaal en sociaal gunstig zijn voor jou als werkgever én voor jouw medewerker. Deze gelegenheden liggen bij wet vast. De meest klassieke zijn Eindejaar of Kerstmis, Sinterklaas en (werk)verjaardag, Huwelijk, enz. Maar wist je dat er ook bij de verjaardag van het bedrijf een fiscaal vriendelijke geschenk mag gegeven worden?

Ook de hoogte van het bedrag dat per gelegenheid van belastingen is vrij gesteld, wordt door de wet voorgeschreven. Dit bedrag kan alsnog verhoogd worden als de werknemer kinderen ten laste heeft.

Geschenken voor medewerkers kunnen allerlei vormen aannemen, drank of voedingsmanden, cadeaus met bedrijfslogo, een som op de rekening, ... Echter dit zijn geschenken die geen rekening houden met de voorkeur van de werknemer. Voor iedereen een persoonlijk cadeau geven is geen onbegonnen werk. Want met de Kadonation Cadeaubon laat je jouw werknemer zelf een eigen en dus juist cadeau kiezen.

Meer lezen over het fiscaal gunstig karakter van personeelsgeschenken? Download onze white paper.

Naar de white paper

 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden die Kadonation jou kan bieden om jouw medewerkers te waarderen op een persoonlijke en eenvoudige manier? Contacteer ons team van experten.