Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatwerkbedrijf Mirto, onze logistieke partner

- Eleni

Mirto is een maatwerkbedrijf uit Gent dat mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige en betekenisvolle job geeft. Ondertussen heeft Mirto al meer dan 300 medewerkers en werken reeds een aantal bekende bedrijven met hen samen. Lees hieronder meer over wie ze zijn en wat ze betekenen voor Kadonation.

De missie van Mirto: weg met het hokjesdenken

Mirto zet zich in voor twee zaken: enerzijds willen ze kwalitatief werk leveren aan hun klanten, en anderzijds willen ze zinvol werk aanbieden aan hun medewerkers. Het is een maatwerkbedrijf dat écht op maat wil werken: op maat van hun klanten, maar ook op maat van hun medewerkers. Ze zijn pioniers in het afstappen van het aloude ‘hokjesdenken’ en hanteren een erg menselijke en flexibele aanpak. Ondertussen werken al meer dan driehonderd mensen in hun maatwerkbedrijf, waarvan het grootste deel een ‘afstand tot de reguliere arbeidsmarkt’ heeft. Ze streven ernaar dat hun medewerkers zich waardevol voelen door een zinvolle arbeid uit te voeren.

Mirto mensen


Waarvoor kan je een beroep doen op Mirto?

Mirto kan bedrijven op heel wat vlakken ondersteunen. Ze bieden totaalconcepten aan op maat met begeleiding van ontwerp en drukwerk tot orderpicking, verpakken, vullen en verzenden van producten. Hun diensten kunnen onderverdeeld worden in drie takken: 1. Drukken en verzenden, 2. Verpakkingswerk en 3. Groenonderhoud. Ze willen een meerwaarde leveren, zowel voor de bedrijven die op hen een beroep doen, als voor hun medewerkers.

Mirto's Pak Lab verzorgt alle soorten pakketten. Ze vult en verpakt, labelt en verzendt de pakketjes. Indien nodig, kunnen ze zelf wat ruimte vrijmaken voor tijdelijke stockage. Bovendien kan je als klant alles vanop afstand volgen dankzij een handig klantenportaal.

De Mirto Print & Post afdeling gaat over drukwerk, mailing, postafhaling en orderpicking. Zoals Mirto het zelf mooi verwoordt: "Grafische productie, dat is bij ons fijn specialistenwerk naar jouw specifieke wensen".

Een derde afdeling van Mirto is het Green Team, hier kan je terecht voor hulp bij het verzorgen van jouw planten en bomen. Snoeien, maaien, wieden, scheren...  Niets is voor hen te veel gevraagd! 

mirto3


Hoe Mirto Kadonation helpt

Zeker voor eindejaar krijgen we bij Kadonation veel en grote bestellingen binnen. Het helpt ons enorm dat we hiervoor een beroep kunnen doen op de logistieke ondersteuning van Mirto. Ze verzorgt het volledige proces van de grote bestellingen: Het Kadonation team van Mirto maakt de Kadonation kadodoosjes klaar om gevuld en verzonden te worden, ze print de cadeaukaartjes en staat in voor de verzending. Dit doet ze zowel voor standaard bestellingen met beperkte personalisatie, als voor bestellingen met een hoge graad van personalisatie! Het volledige proces wordt van A tot Z door het Kadonation Mirto team gedragen.

Naast onze samenwerking met maatwerkbedrijf Mirto, zetten we ons bij Kadonation op andere vlakken ook in voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wat we nog doen, kan je hier lezen!

Neem contact op