Personeelsgeschenk, Waardering

Je medewerkers waardering tonen! Check deze 6 concrete how to's.

- Isabel

Talent management, inspirerend leiderschap, een veilige en gezonde werkomgeving en een goed salaris en arbeidsvoorwaarden – dat zijn de succesingrediënten waarmee je als werkgever je medewerkers motiveert. Belonen en erkennen kan ook nog anders. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, zijn meer tevreden en meer betrokken. Hoe persoonlijker en unieker je dat doet, hoe groter het effect.

Wij reiken je graag 6 concrete how to’s aan.

1/ Een handgeschreven dankjewel

Van een dankjewel krijgen mensen vleugels! Nu er veel digitale communicatie is, is een handgeschreven dankjewel-briefje weer heel bijzonder. Met een klassiek kaartje bijvoorbeeld, maak je gegarandeerd indruk.
De mondelinge complimenten aan de spreekwoordelijke koffiemachine tellen natuurlijk ook mee. Je waardering persoonlijk uitspreken is heel krachtig.

2/ Digitale pluimen

Werk je veel thuis of wil je een collega bedanken die op een andere locatie werkt? Dan zijn digitale complimenten een mooi alternatief. Er bestaan leuke oplossingen, bijvoorbeeld een digitale wall of fame waarmee je je waardering uit.
Top-down bedanken is leuk. Maar ook directe collega’s weten perfect wie een bloemetje verdient. Stimuleer je medewerkers om elkaar op speelse wijze te bedanken en te complimenteren. Peer-to-peer erkenning werkt versterkend en verbetert de werksfeer.

succes3/ Successen vieren

Kleine, soms alledaagse succesjes? Ook daar zit heel wat potentieel in. Sta even stil, bijvoorbeeld als iets een eerste keer lukt. Door actief aandacht te besteden aan wat goed gaat, krijgen mensen energie en voelen ze zich gewaardeerd. Dat gevoel is nog sterker als iedereen het kan horen of zien. Successen zichtbaar maken door ze te vieren, werkt altijd en overal. Als teamleader het schouderklopje publiceren op het intranet, in de interne communicatie-app of de interne nieuwsbrief – publiekelijk waarderen motiveert om dat stapje extra te zetten.

4/ Een hoeramoment op kantoor

Erkenning en beloning is extra fijn als alle collega’s meegenieten. Een project is succesvol afgerond of de targets zijn behaald: vier het met een onverwacht feestelijk drankje tijdens de teammeeting of een gezellige lunch of een apero op het einde van de dag. Samen toasten op wat goed ging, dat vermenigvuldigt de vreugde en vergroot het teamgevoel.

5/ Extra vrije tijd met een warm hart

Met deze vorm van waardering scoor je! Het hoeft niet te gaan over hele dagen, kijk wat er haalbaar is binnen je bedrijf: een uurtje later beginnen of vroeger vertrekken, of een middag vrij is een fijne manier van belonen en erkennen. Tip: steun met je bedrijf een #lokaal-goed-doel, en geef je medewerkers een dag per jaar vrij zich belangeloos in te zetten. Een win-win voor iedereen!

warm hart

6/ Een cadeau waarmee je ALTIJD scoort

Een persoonlijk cadeau wordt, veel meer dan een geldbedrag op je loonstrookje, opgemerkt en geapprecieerd. Breekt het zweet je uit #keuzestress? Iets wat iedereen leuk vindt, is vaak onpersoonlijk, denk maar aan golden oldies personeelsgeschenk met logo, een fles goede wijn,… Een echt wow-moment creëer je door de attentie af te stemmen op wat het individu echt plezier doet. Een persoonlijk geschenk.

Het ideale geschenk

Met de bovenstaande tips tover jij gegarandeerd een glimlach op het gezicht van jouw werknemer. Ben je benieuwd naar meer informatie over hoe jij jouw medewerkers het beste kunt waarderen? Download dan onze white paper.

Naar de white paper

 

Ken jij de Kadonation Cadeaubon al?

Personalisatie en keuzevrijheid staan centraal bij de Kadonation Cadeaubon. Jouw medewerkers kiezen uit een aanbod van meer dan 1000 winkels en goede doelen. Daar zitten grote namen bij zoals Vanden Borre, Torfs, A.S. Adventure, ZEB, Dreambaby, Coolblue,… Met de Kadonation Cadeaubon geef je een personeelsgeschenk met onbeperkte keuzemogelijkheden! Dus geen cadeau dat rechtstreeks naar de zolder verhuist of onmiddellijk op tweedehandssites belandt #duur. Jij bedankt, beloont, motiveert je medewerkers met het perfecte cadeau! 

Wil je eens iets anders geven dan een cadeaubon, of iets extra erbij geven? Ontdek de mogelijkheden via ons integrale geschenkenplatform Kadonation Select.Ontdek Kadonation Select