Gelegenheden

Slim onboarden: zo vroeg, strategisch en persoonlijk mogelijk

- Isabel

Na een zorgvuldige selectie van je nieuwe medewerker breekt de volgende fase aan, namelijk de basis leggen voor een lange, succesvolle samenwerking. Onboarden heet dat. En dat de administratie, de werkplek en de toegang tot het intranet in orde is, is belangrijk, maar onboarden is zoveel meer dan dat.

Hoe vroeger, strategischer en persoonlijker je dit inlooptraject aanpakt als werkgever, hoe succesvoller. Het gaat dus ook over hoe je je nieuwe rekruut zich laat thuisvoelen in jouw organisatie. Om dat te faciliteren, kan je leuke activiteiten en attenties inbouwen, dat motiveert extra.

 

Hoe pak je dat aan? We geven een paar tips

 

Preboarding 

Het onboarden van jouw nieuwe werknemer begint al een tijdje voor zijn eerste werkdag. In deze ‘preboard’ periode heeft je nieuwe collega in zijn hoofd al wat afstand of misschien zelfs afscheid genomen van zijn vorige werkgever. Er is dus ‘ruimte’ voor het nieuwe verhaal, en dat is jouw bedrijf. 

Vul die ruimte in door een virtuele toer door de kantoren of productiefaciliteiten, online learning bites over het bedrijf of nieuwe baan of toffe welkomsfilmpjes van het (top)management en collega’s te bezorgen, … Kortom, informatie en sfeer die inspireert en engageert in hapklare brokken. Wijs ook een onboardingbuddy toe die je nieuwe medewerker, eens op de (digitale) werkplek, wegwijs maakt. En connecteer op professionele platformen zoals LinkedIn.

Deze preboarding periode is ook ideaal om je nieuwe collega een persoonlijke felicitatie te sturen, bijvoorbeeld een kaartje of een gepersonaliseerd welkomstpakket.  danielle-macinnes-IuLgi9PWETU-unsplash

 


Net voor de start

Herinner je jouw eerste dag nog? Super spannend was dat! Bel je nieuwe collega kort voor zijn start even op. Heeft hij alle praktische informatie voor zijn eerste dag gekregen? Het exacte startuur en de ontmoetingsplek, de plaats waar hij zijn fiets of auto kan parkeren, info i.v.m. het openbaar vervoer, … Zo start je nieuwe collega zo stressloos mogelijk.

 


Eerste werkdag(en)

Je eerste werkdag vergeet je nooit. Het ideale moment om als werkgever een goede indruk te maken! Staan alle tools klaar zodat je nieuwe collega meteen een kickstart kan maken? Maar focus zeker ook op persoonlijke momenten. Waarom organiseer je geen gezamenlijke welkomstlunch (pizza!) of welkomstborrel met het team. Loop een rondje in het bedrijf en introduceer je nieuwe collega persoonlijk bij de mensen waarmee hij vaak gaat samenwerken. Tijdens perioden van veralgemeend thuiswerk kan dit ook via online meetings. 

alisa-anton-TFB-yM97hGg-unsplash (1)Een kaartje, een bloemetje of een verrassingspakket op de werkplek creëert ook een warm welkom. Zo een welkomstbox of -kaartje kan je ook opsturen naar de thuiswerkplek. Aan deze kleine attenties beleeft je nieuwe collega veel plezier. Al deze relationele aspecten blijven trouwens veel langer bij dan de administratieve.

 


Volgende weken/maanden 

Ondersteun waar je kan de verdere ontwikkeling van de sociale relaties met peers en functioneel belangrijke interne en externe stakeholders. Zorg voor een strategisch goed begrip van functie, verantwoordelijkheden en bedrijfsbeleid. Laat je nieuwe collega de trainingsmogelijkheden ontdekken. En sta hem bij zodat hij zich de gesproken en onuitgesproken regels van zijn nieuwe werkplek eigenmaakt. Zo is jouw nieuwste teamlid klaar om een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van jouw organisatie.

Verder horen hoe het met je nieuwe collega gaat? Dat doe je door informele gesprekjes, korte enquêtes of happiness-checks. En voor je het weet is je nieuwe medewerker alweer één jaar in dienst. Noteer die dag goed in je agenda! Een feliciteren is op zijn plaats! Waardevolle momenten samen vieren is erg belangrijk want dat werkt motivatie en werkplezier verhogend!

Kadonation biedt jou verschillende services om de waardevolle momenten van jouw medewerker op de juiste manier te vieren. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

 

CHECKLIST: Jouw nieuwe medewerkers warm welkom heten en klaarstomen om een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van jouw organisatie? Deze onboardingschecklist zet alle stappen op een rij! Veel succes ermee!

 

Download checklist