Werkgeluk

Waarom slimme organisaties investeren in werkgeluk

- Isabel

De coronacrisis in 2020-2021 vormde een belangrijk scharnierpunt in het bedrijfsleven. Amper één maand nadat een record in employee engagement werd opgetekend, zakte de betrokkenheid van werknemers in juli 2020 tot een absoluut dieptepunt sedert 2000.

Het verplichte telewerk hakte er enorm in. Dat blijkt althans uit de resultaten van de Gallup-poll, die jaarlijks wordt afgenomen in de V.S. Maar ook bij ons lieten de gevolgen zich al snel voelen.

De combinatie met kinderen, het gebrek aan ruimte als heel het gezin thuis is, het gebrek aan privacy dat daarmee gepaard gaat én vooral het feit dat thuiswerk geen vrije keuze is, wogen zwaar door. 

Griet deca“Er zijn heel wat uitdagingen op de werkvloer, als je de alarmerende cijfers mag geloven rond langdurige ziekte, stress, werkdruk en burn-outs. Steeds meer organisaties zien in dat werken aan welzijn en werkgeluk het tegengif is tegen die negatieve evoluties. 

Meer nog: organisaties die aandacht besteden aan het werkgeluk van hun medewerkers, zijn niet louter ‘happy workplaces’ waar het gezellig vertoeven is. Werkgeluk heeft een duidelijke return-on-investment die zich weerspiegelt in minder absenteïsme, lager verloop, hogere productiviteit en betere bedrijfsresultaten.”

- Griet Deca, Co-founder Tryangle

 

Investeren in werkgeluk is altijd goed, maar wordt vandaag dus belangrijker dan ooit. Waarom juist? En hoe doe je dat? Wij zetten voor jou even de feiten  op een rij. 

KADONATION_mockup_ebook_werkgeluk

Waarom (en hoe) slimme organisaties investeren in werkgeluk? Download nu je gratis e-book, en ontdek alles wat je moet weten!Download nu je gratis e-book

Een sterke aanpak rond werkgeluk brengt een heuse return-on-investment met zich mee, die zich doorzet op verschillende niveaus. Geloof ons vooral niet op ons woord. Deze conclusies werden allemaal getrokken uit wetenschappelijke studies:

 

De kracht van waardering

Uit onderzoek van het HappinessBureau blijkt dat waardering op de werkplek hoog eindigt op de lijst van zaken die medewerkers (on)gelukkig maken. Enkel werkdruk scoort hoger. Gallup toonde zelfs aan dat 50% van de bevraagde medewerkers hun baan opzegde vanwege een tekort aan waardering. 

Wie zich erkend voelt door zijn team en leidinggevenden, hecht meer waarde aan zijn job en put er meer voldoening uit. Wat zich vervolgens vertaalt in een grotere gedrevenheid, en meer werkgeluk. 

Uit ons eigen onderzoek bleek dan weer dat geluk op de werkvloer nauw samenhangt met het krijgen van waardering op persoonlijke momenten. En belangrijker nog: hoe persoonlijker en unieker je blijk van waardering, hoe groter het effect! 

Benieuwd naar concrete tips om je medewerkers te waarderen? Een complimentje kost je niks, en je komt er al heel ver mee! 

 


Meer lezen over werkgeluk? 

Oke, investeren in werkgeluk blijkt dus een must. Maar hoe ga je van start? hoe zorg je ervoor dat je als organisatie medewerkers geëngageerd, gemotiveerd en gelukkig houdt? Dat ontdek je in dit handige stappenplan

Wat zijn daarnaast de bepalende factoren van werkgeluk? De Universiteit van Berkeley ontwikkelde er een theoretisch model voor. Je leest alles over de drijfveren van werkgeluk in deze blog. 

Of misschien lees je liever meteen de essentie in één keer. Download je gratis e-book, en ontdek de kracht van werkgeluk, inclusief wat je allemaal kan verbeteren - en wat je daarbij wint. Je leest terloops ook meteen hoe je de eNPS of ESI benut om binnen je organisatie het werkgeluk te peilen.

 

Waarom kiezen voor Kadonation?

Bij Kadonation geloven we in twee dingen: waardering en eenvoud. Waardering, want we vinden dat je werknemers verzorgen enkel voordelen meebrengt voor iedereen. Eenvoud, want we vinden dat geschenken geven ook voor bedrijven een pak efficiënter en schaalbaarder kan. Daarom bouwden we een innovatief gratis platform: Kadonation Select. 

  • Stel in geen tijd een slim waarderingsbeleid op
  • Verras je medewerkers met de leukste geschenken. 
  • Geen wildgroei meer binnen je organisatie.
  • Geen ellenlange zoektocht naar het juiste geschenk. 
  • Wel overzicht, en steeds onvergetelijke attenties binnen handbereik. 

Het beste van alles: Kadonation Select is volledig gratis. Waar wacht je nog op? 

Probeer het nu uit

Blogvisuals-2