Gent

Business Intelligence Analyst

Business Intelligence
25.11.2021

Wie is Kadonation?

Kadonation werd opgericht in 2016 en is vandaag één van de snelstgroeiende bedrijven van België. We zijn een frisse, dynamische scale-up, actief in de markt van personeels- en relatiegeschenken. 

Waardering eenvoudig maken, dat is ons credo. Om die reden bouwden we Kadonation Select: een intuïtief - en gratis - platform waarmee bedrijven moeiteloos een cadeau- en attentiebeleid opzetten. Onze software ontzorgt HR en procurement van de administratieve rompslomp die personeelsgeschenken met zich meebrengen. Met handige features als een ‘birthday service’ krijgen medewerkers op hun verjaardag steevast een persoonlijke attentie van hun werkgever. Het platform is nog jong, maar blijkt een ware voltreffer die zich razendsnel blijft ontwikkelen. 

Wie zoeken we?

Met ons platform Kadonation Select, konden we reeds heel wat bedrijven helpen om hun medewerkers te waarderen. We zijn in volle groei en voegen maandelijks vele extra bedrijven toe aan het platform. Intussen zitten we op een berg data mbt het gebruik van dit platform alsook in onze CRM en backoffice.

We zijn op zoek naar een ervaren Business Intelligence Analyst die het ons mogelijk maakt betere data driven decision te maken. Dit door rapportering te bouwen, maar ook structuur in de data uit verschillende bronnen te brengen en te integreren. Dit zowel ten behoeve van insights en transparantie op een hoog geaggregeerd niveau, alsook voor dagdagelijks opvolging en ad hoc deep dives.

 

Zo ziet je dag eruit!

Je fungeert als interne BI-consultant en analyst tegelijk:

 • Je bouwt zowel top-level rapportering als operationele rapportering
 • Je werkt heel nauw samen met management om rapportering op te zetten die de businessvragen goed beantwoordt
 • Je mapt datastructuren en zet een Data Warehouse op om data te integreren. Je zet hiertoe future proof structuren op zodat je snel resultaat hebt maar het warehouse ook verder kan evolueren.
 • Je leert onze organisatie heel goed kennen: de business context, business model, de belangrijke KPI’s, welke info we nodig hebben om te sturen etc.
 • Je vertaalt een high level business vraag zelfstandig naar de juiste rapporteringnood om deze te kunnen beantwoorden, en kan het rapport ook bouwen... End to end.
 • Je verzekert ook documentatie rond ons datamodel zodoende dit future proof is en freelancers kunnen bijspringen waar nodig
 • Je zet enerzijds goede vaste rapportering op maar kan ook ad hoc deep dives doen waar nodig
 • Je bewaakt datakwaliteit van bronsystemen en stemt af met verschillende verantwoordelijken om correcte brondata te verzekeren
 • Je verzorgt support rond vragen en change requests op alles van rapportering
 • Je denkt ook mee hoe we data in verschillende bronsystemen moeten structureren zodoende de juiste linken te kunnen leggen in overkoepelende rapportering.

Belangrijk

We zijn op zoek naar iemand die heel resultaatgericht en breed meedenkt. Je neemt ownership over het geheel: de correctheid van het eindresultaat (rapport en data), je denkt zelf mee welke conclusies hieruit genomen kunnen worden. Wat eventueel afwijkt van de verwachting, ga je proactief op inzoomen. 

Tot nu toe werken we met google Data Studio (op mysql data), maar staan zeker open voor verandering. We hebben momenteel nog geen Data Warehouse die alles integreert.

 

Waarom kozen anderen voor Kadonation?

Bij Kadonation koppelen we de energie en durf van een start-up aan de expertise en know-how van een scale-up. We zijn een divers team van jonge en doorgewinterde professionals, geleid door ware people managers, die waardering en erkenning voor je harde werk oprecht hoog in ‘t vaandel dragen. Je komt terecht in een dynamisch techbedrijf, met een open feedbackcultuur en ruimte voor initiatief en eigen ideeën. Je geniet bovendien van: 

 • Flexibele arbeidsuren
 • Een hybride werkplek, waarbij je zelf kiest of, wanneer en hoe vaak je op kantoor of van thuis uit werkt - mits je dat even afstemt met je team. 
 • Een aantrekkelijk salaris op basis van je kennis en ervaring, aangevuld met aantrekkelijke extralegale voordelen, zoals een bedrijfswagen of andere mobiliteitsopties. 
 • Een team waar je nooit van had durven dromen. 

Vereisten

Tot hier blijven lezen? Dan ben je misschien wel wie we zoeken, en al zeker als je dit kan afvinken:

 • Je hebt reeds 4-tal jaar ervaring minimum met het hands-on opzetten van BI
 • Je hebt top SQL skills
 • Je ziet BI als een middel om insights te verwerven en beslissingen te sturen, geen doel an sich
 • Je hebt reeds ervaring in data warehouse modeling
 • Je bent heel analytisch
 • Je kan een business vraag zelfstandig vertalen tot een rapport
 • Je hebt business ervaring, in bijzonder met  financiële KPI’s
 • Je bent heel pragmatisch en bouwt stap voor stap verder onze BI op

Sterke plus:

- Ervaring binnen of in nauwe samenwerking een business team
- Ervaring in B2B SAAS of retail
- End to end data warehouse opgezet
- Financiële achtergrond of ervaring

 

Samen voor een betere wereld 

Bij Kadonation hebben we het hart op de juiste plaats. We zetten ons in voor talloze warme organisaties zoals WeForest, Feestvarken vzw, S.O.S Kinderdorpen, en zoveel meer. Daarnaast streven we naar een diverse en inclusieve werkomgeving. 

Ons doel is bedrijven helpen van waardering de normaalste zaak ter wereld te maken. Die ambitie kunnen we enkel waarmaken als onze medewerkers, wie ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen, zich op hun beurt welkom, gerespecteerd, gesteund en gewaardeerd voelen. Om wie ze zijn, en om hun bijdrage. Die verantwoordelijkheid draagt elke medewerker bij Kadonation. 

 

Solliciteer voor deze rol

Graag ontvangen we jouw CV en motivatiebrief op jobs@kadonation.com. Zien we een match, dan contacteren we je voor een kort digitaal gesprek.